کنگر

ویتامین های موجود در کنگر

انرژی ۱۴ کالری
پروتئین ۱/۵ گرم
آب ۸۶ گرم
مواد چرب ۰/۱ گرم
مواد نشاسته*ای ۵ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم
فسفر ۴۰ میلی گرم
آهن ۰/۶ میلی گرم
سدیم ۳۰ میلی گرم
پتاسیم ۰ ۲۵ میلی گرم
ویتامین آ ۴۰ واحد بین المللی
ویتامین ب ۱ ۰/۰۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۶ میلی گرم
ویتامین ث ۵/۲ میلی گرم

حبوبات ( فقط پخته شده)

حبوبات منابع غنی از ویتامین “ب-۱″ هستند

فلفل دلمه

این سبزی فیبر زیادی دارد و در هر ۱۰۰ گرم آن، ۲ گرم فیبر یافت می *شود.

تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاکاروتن فراوان این سبزی (البته اگر تازه میل شود) می*تواند از بروز بسیاری سرطان* ها جلوگیری کند، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اکسیدان*های قوی هستند.
جالب است بدانید که هر قدر این فلفل*ها رنگی *تر (زرد و قرمز) باشند، بتاکاروتن بیشتری دارند.

فلفل به علت داشتن مقایر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می* دهد.

چشم*ها بیش از سایر بافت*های بدن از فلفل دلمه*ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می *برند.
به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه *ای یافت می *شوند. این دو ماده عبارت*اند از: لوتئین و گزانتین.

بروکلی:

بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید ، ویتا مین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد.بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C ، فیبر و بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند،

کلسیم موجود در بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است،

هویج

هویج به صورت خام دارای ویتامین A بتاکاروتن بوده که علاوه بر تامین ویتامین A در بدن، بتاکاروتن آن خود به خود در پیشگیری از بیماری*های قلبی عروقی موثر است.


سرشار از ویتامین*ها، املاح و مواد مورد نیاز بدن هستند
گل کلم

ویتامین C 54.93 میلی گرمویتامین K 11.17 میکروگرمفولات۵۴٫۵۶ میکروگرمفیبر۳٫۳۵ گرمویتامین B60.21 میلی گرمتریپتوفان۰٫۰۳ گرمامگا۳ ۰٫۲۱ گرممنگنز۰٫۱۷ میلی گرمویتامین B50.63 میلی گرمپتاسیم۱۷۶٫۰۸ میلی گرمپروتئین۲٫۲۸ گرمفسفر۳۶٫۶۸ میلی گرمویتامین B20.05 میلی گرممنگنز۱۱٫۱۶ میلی گرمویتامین B3 0.51 میلی گرم
ساقه کرفس

ویتامین K35.26 میکروگرمویتامین C8.40 میلی گرمپتاسیم۳۴۴٫۴۰ میلی گرمفولات۳۳٫۶۰ میکروگرمفیبر۲٫۰۴ گرممنگنز۰٫۱۲ میلی گرمویتامین B60.10 میلی گرمکلسیم۴۸٫۰۰ میلی گرمویتامین B10.06 میلی گرممنیزیم۱۳٫۲۰ میلی گرمویتامین A160.80 واحدتریپتوفان۰٫۰۱ گرمفسفر۳۰٫۰۰ میلی گرمویتامینB20.05 میلی گرمآهن۰٫۴۸ میلی گرم

موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین سرماخوردگیهای سخت کمک می*کنند
Chinese Cabbage

Protein1.5 gVitamin C45 mg (75%)Calcium105 mg (11%)Iron0.80 mg (6%)Magnesium19 mg (5%)Sodium65 mg (3%)

بلال

انرژی ۳۵۰ کالری
▪ آب ۱۳ گرم
▪ پروتئین ۹ گرم
▪ چربی ۴ گرم
▪ مواد نشاسته ای ۷۲ گرم
▪ کلسیم ۲۲ میلی گرم
▪ سدیم ۱ میلی گرم
▪ پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
▪ فسفر ۲۶۵ میلی گرم
▪ آهن ۲ میلی گرم
▪ ویتامین آ ۴۹۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۲/۲ میلی گرم
▪ ارسنیک ۳۰ میلی گرم
خیار

ویتامینهای ب یک ، دو، سه، پنج، شش، اسید فولیک، ویتامین سی، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی

آندیو

ویتامین آ

رازیانه

 
 

 

رازیانه حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین ها و مواد معدنی و فیبر می باشد. مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، ویتامین C و ویتامین B3 .ویتامین C موجود در پیاز رازیانه دارای خواص ضد باکتریایی بوده و در بهبود فعالیت سیستم ایمنی بدن موثر است.
در صد گرم برگ رازیانه تازه مواد زیر موجود است :
آب ۹۰ گرم
پروتیئن ۲/۵ گرم
چربی ۰/۴ گرم
مواد نشاسته ای ۴/۵ گرم
کلسیم ۱۰۰ میلی گرم
فسفر ۵۰ میلی گرم
آهن ۲/۵ میلی گرم
پتاسیم ۴۰۰ میلی گرم
ویتامین آ ۳۵۰۰ واحد
ویتامین ث ۳۰ میلی گرم
لوبیا سبز

لوبیا سرشار از ویتامین*های A، B، C و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. البته بد نیست بدانید لوبیا خشک فاقد ویتامین C بوده اما از نظر پروتئین و ویتامین E غنی*تر است.
فلفل تند

کپساسین”(capsicin) ماده ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می شود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است، اما کپساسین موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده

تحقیقات نشان داده است که کپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل ، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال های درد در بدن می شود. این ماده همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی (که سلول های شما را از آسیب های رادیکالهای آزاد محافظت می کند) و ضد باکتریایی نیز دارد.

فلفل با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده و نابودی باکتری هایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند.

کلم پیچ

پروتئین (پروتیدها) ۳/۰ گرم مواد چربى (لیپیدها) ۶ گرم مواد قندى (گلوسیدها) ۵۰ میلى گرم فوسفور – ۵۰ میلى گرم کلسیم – ۱ میلى گرم آهن – ۸۰ میلى گرم ویتامین ((ث )) – ۱۵/۰ میلى گرم ویتامین ((ب ۱)) ۱۲/۰ میلى گرم ویتامین ((ب ۲)) – ۶/۰ میلى گرم ویتامین ((پ پ )) ۵/۰ میلى گرم پرو ویتامین ((آ))۲۱۸۳ واحد ویتامین ((آ)).
کاهو

سرشار از املاح آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، سدیم و مس است و دارای املاح فراوان مخصوصا منگنز

ویتامین A,B,C
جعفری

جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد.
به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است.
نخود فرنگی

نخود*فرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب می*باشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 ، فولیک*اسید و ویتامین B6 هستند.

منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال می*سازد

ویتامین K41.40 میکروگرممنگنز۰٫۸۴ میلی گرمویتامین C 22.72 میلی گرمفیبر۸٫۸۰ گرمویتامین B1 0.41 میلی گرمفولات۱۰۱٫۲۸ میکروگرمویتامین A955.20 واحدتریپتوفان۰٫۰۶ گرمفسفر۱۸۷٫۲۰ میلی گرمویتامین B60.23 میلی گرممنیزیم۶۲٫۴۰ میلی گرمویتامین B20.24 میلی گرممس۰٫۲۸ میلی گرمآهن۲٫۴۶ میلی گرمسرب۱٫۹۰ میلی*گرمپتاسیم۴۳۳٫۶۰ میلی گرم

سیب زمینی پخته

سیب زمینی غنی از بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود.

ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد،

سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر ، آهن و منیزیم است.

سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است.

 
 


کدو تنبل

کدو تنبل حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، E، بتاکاروتن می باشد علاوه بر این مقدار کالری آن نیز بسیار پایین است

کدو تنبل حاوی فیبر فراوان است .

تخم کدو تنبل مواد مغذی ضروری بسیاری را برای سلامت بدن دارا می باشد مانندپروتئین، فیبر، آهن، مس، منیزیم، منگنز، فسفر، کلسیم، پتاسیم، روی،سلنیوم، فولیت و نیاسین و همچنین آمینواسیدهای آرجنین و گلوتامیکاسید در این دانه ها یافت می شود.

کدو تنبل به علت دارا بودن ویتامین c در پیشگیری از سرماخوردگی مفید است.
کدو تبل حاوی مقادیر قابل توجه ای از ویتامین A می باشد
کدو سرشار از بتاکاروتن است و بتاکارتن یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که مانع از اکسید شدن کلسترول در بدن می شود

 

چغندر

فولات ۱۳۶٫۰۰ میکروگرممنگنز۰٫۵۵ میلی گرمپتاسیم۵۱۸٫۵۰ میلی گرمفیبر۳٫۴۰ گرمویتامین C6.12 میلی گرممنیزیم۳۹٫۱۰ میلی گرمتریپتوفان۰٫۰۳ گرمآهن۱٫۳۴ میلی گرممس ۰٫۱۳ میلی گرمفسفر ۶۴٫۶۰ میلی گرم

در یکی از مطالعات، حیواناتی را در شرایطی قرار دادند که به سرطان ریه و کلسترول بالا مبتلاء شدند و آنها را به دو دسته تقسیم نمودند. یکی از گروهها را تحت رژیمی حاوی چغندر قرار دادند و گروه دیگر بعنوان گروه کنترل شده انتخاب گردید. گروهی که تحت رژیم غذایی حاوی فیبر بودند با افزایش فعالیت دو آنزیم آنتی اکسیدانی(glutathione eroxidase ) و (glutathione-S-transferase) در کبد(Livers) آنها به مقابله با بیماری پرداختند. کبد در بدن اندامی است که سموم بدن را دفع می*کند و در این محل مواد سمی و فرایند تولید رادیکالهای آزاد، از بین می*روند. این دو آنزیم بعنوان محافظهای سلولهای کبد عمل می*کنند و از کبد در مقابل رادیکالهای آزاد دفاع می*کنند.
در تحقیق دیگری که بر روی بیماران مبتلاء به سرطان معده انجام گرفت دانشمندان تاثیر آب میوه و آب سبزیجات بر روی عملکرد نیترو سامینها، موادی که در معده تولید می*شود و باعث سرطان می*گردد را بررسی نمودند و مشاهده کردند که آب چغندر یک مانع بسیار قوی برای تغییر سلولها توسط این ماده شیمیایی می*باشد

 
 

 

Radicchio
 
 

 

 
 

 

اسفناج
 
 

 

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است، بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B3 در بدن به وجود می آید و نشانه های آن شامل: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است.

 
 

 

اسفناج مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را می گیرد.
 
 

 

جوانه
 
 

 

 
 

 

شلغم
 
 

 

 
 

 

شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی* ارزنده است، بلکه از حیث سایر ویژگی*های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی*های مهم شمرده می*شود.
 
 

 

شلغم یکی از سبزیهای بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن *١٠ درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می*آید.
شاهی

به دلیل وجود ویتامین C و E در شاهی این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده در جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد دارد. در نتیجه یک ماده ی ضد سرطانی می باشد.

شاهی علاوه بر ویتامین C حاوی مقدار قابل ملاحظه ای آهن و اسید فولیک نیز می باشد،

شاهی حاوی مقدار قابل ملاحظه ای ویتامین A و روغن هاى فرار است

Yam

کدو سبز

کالری: ۱۷
پروتئین: ۱٫۴ گرم
کربوهیدرات: ۳٫۶ گرم
چربی کل: ۰٫۱۷ گرم
فیبر: ۱٫۵ گرم
ویتامین ث: ۱۱ میلی*گرم

کدو سبز دارای مقدار مفیدی فولات، پتاسیم و ویتامین A است که بدن به آن*ها نیاز دارد.

• کدو سبز دارای ویتامین C و لوتئین است که هر دوی آن*ها برای چشم مفید می*باشند.

ترجمه: شیکرا

تلفن مشاوره و خرید ۰۹۱۲۴۴۰۳۲۹۰ - ۰۹۱۰۱۱۵۱۱۵۳

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>